EU-kontroll

kun kr 795,-

Kampanjepris gjelder kun privatpersoner og personbiler.
Pris for varebil og andre kjøretøy fra kr 1100,-

Hos IR Bilverksted får du utført både EU-kontroll og Etterkontroll etter de bestemmelser som er fastlagt av myndighetene og Statens Vegvesen.

Målet med PPK(periodisk kjøretøy kontroll, bedre kjent som EU-kontroll er å gi tryggere og mer miljøvennlig bilpark.

Dersom det viser seg at det er feil eller mangler, så får du etter-kontroll
til kun kr 440,- hos oss.

Ved innlevering av din bil til EU-kontroll hos oss er det fint
om følgende er tilgjengelig og synlig

Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål og svar om EU-kontroll (periodisk kjøretøykontroll / PKK)

Jeg har glemt EU-kontrollen, hva skjer nå?

Dersom du har klart å glemme EU kontrollen på kjøretøyet ditt og den er over fristen, kjører du ulovlig. Dersom du er oppført som eier av et kjøretøy, er det ditt ansvar å sørge for at det blir godkjent innen fristen. Når fristen har gått ut får kjøretøyet bruksforbud og det kan bli avskiltet dersom du blir stoppet i et trafikk kontroll. 

Hva koster EU-kontroll (periodisk kjøretøykontroll)?

Prisene på EU-Kontroll (periodisk kjøretøykontroll) kan variere veldig fra verksted til verksted. Hos IR vil EU-kontroll koste deg kun kr. 795,-. 

Jeg har fått mangellapp (ikke godkjent EU-kontroll), hva gjør jeg nå?

Du kan fint levere kjøretøyet ditt til vårt verksted for en Etterkontroll. Etterkontrollen hos oss koster kr 440,-.  Vi bistår med utbedring av mangelpunkter og er veldige konkurransedyktige i pris. 

Hvorfor må kjøretøyet mitt ha EU-kontroll?

Periodisk kjøretøykontroll (PKK) bedre kjent som EU-kontroll eller EU-godkjenning er en lovpålagt sjekk av bilen. Denne ordningen innebærer at alle biler eldre enn fire år må sjekkes og godkjennes hvert andre år. Merk at du kan ta EU-kontroll hyppigere hvis det skulle vært ønskelig av deg. 

Når må bilen min på EU-kontroll?

Dersom bilen din er mer enn fire år gammel, må den gjennom EU-kontroll annen hvert år. Etter de nye reglene kan kjøretøyets eier selv bestemme når og hvor ofte bilen skal inn på EU-kontroll så lenge den blir gjennomført innenfor intervallene (fristen). Du kan enkelt sjekke kontrollfrist for EU-kontroll (periodisk kjøretøy kontroll – PKK) hos Statens Vegvesen. 

Sjekk kontrollfrist hos Statens Vegvesen ved å trykke her.

Hva er det som sjekkes på EU-kontroll (PKK)?

Periodisk kjøretøy kontroll (PKK) bedre kjent som EU – kontroll har som hensikt å sikre en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. Det som sjekkes er dermed ting som påvirker sikkerheten og miljøet.

Eksempel på dette kan være: lys, speil, dekk, hjul, bremser, sikkerhetsbelter, avgasser, støy og ruter.